Adózni nem szeret a magyar, találékony honpolgártársaink pedig mindenre találnak kiskaput. Próbálkoztak itt már mindennel. Kapuadó, füstpénz…Legyen akkor több háznak egy kapuja és egy kéménye, megoldjuk. A korabeli építkezési trendek nagymértékben módosultak az adórendeletek nyomán…nesze neked minimál. A legutóbbi generális felhördülést (többek között) a chips-adó váltotta ki. Logikus, hiszen mozogni nem szeretünk, ellenben székben szétfolyósra zabálni magunkat, azt igen. (Méregtelenítünk, kínai gombát teszünk a szánkba, mindent…csak mozogni ne kelljen) Mivel a szív- és érrendszeri elhalálozási okok első helyen vannak hazánkban, így tökéletes demagóg maszlaggal lehetett leönteni a történetet, hogy az állambácsi bizony vigyáz a mi egészségünkre (persze azért pénzt nem ad, hogy normális ételre is jusson). De mint tudjuk ’só mászt gó án’, így a már rövidlátó nyugdíjas (és férjük által régóta nem kezelt) nők által szabadalmazott „utólagos sózás” elnevezésű összeesküvés elmélettel meg lehetett oldani a dolgot. Megveszed, megsózod, megeszed. Akkor mihez lehetne nyúlni, amit nem von ki ez a praktikus nép az ételből/italból, de napi szükséglet? Jön az újabb ötlet: koffein. Mert a kávét nem csak Frei Tamás szereti. Persze a cigivel nincs gond, mert mögötte a dohánylobbi, így hadd szívja a mexikóira barnult sínkapáló jómunkásember homlokhorpadásig a szimfóniát, az nem problematikus közegészségügyi szempontból. „Szerencsére” TB viszonylatban annyira nem lesz hosszú és fájdalmas halála, hogy a kezelés odategyen globálban a költségvetésnek, így ő nem szopja államunk már föld alá lógó aszott csecsbimbóit. A cigi szent és sérthetetlen, mert ha mondjuk a jövedékit feltolnák rajta a duplájára, akkor jönne ám a parasztlázadás, cigikartonokból épített izzó trónon égetnék el OV-t, a tűz körül pedig lassan a teljes politikai paletta indiánszökdelve rejszolna. Mindez hogy kapcsolódik a blog témájához? Manapság nem csak egyes férfitársaimnak vált problémájává a lyukak betömködése, hanem ez már országos politikai, gazdasági kérdés. Úgyhogy most azt mondom, mint a kékeresre vágyó királyné, témát váltok, mert „jajj de unom a politikát”…

Ugyebár adott, hogy olyat adóztassunk, ami 1) napi szükséglet 2) erősen addiktív 3) jól meghatározható. Én megértem, hogy a Bibó koleszben nem tanultak a srácok pinológiát és muffhunter szakszeminárium sem volt. Ez a hiány a későbbi és egyben néhai SZDSZ homoerotikus tagozatában korán ki is fejtette a hatását. Akik nem buzultak el, mára (papíron) tisztes férjekké változtak. (kacc-kacc) Így nyilván nem gondolnak a legadekvátabb adótárgyra: a pinára.

A pina a társadalom titkos mozgatóereje, mindent átsző, mindenhol jelen van. Szerintem George Lucas igazából erre gondolt, amikor az erőről beszélteti a jediket. Hirtelen fejben le is forgattam a Star Wars pornó változatát, ahol Yoda szexuálisan felvilágosítja Luke-ot, nehogy már a fénykard legyen az egyetlen fallisztikus élménye, a buckapatkányvadászattól megrekedt recskaközpontú kis életében. (Amúgy elég ratyi, hogy három rész alatt egyszer sem farkal) Szóval nem véletlen, hogy a szabadkőművesek mindenhova háromszögeket, rombuszokat, vonalzóval szemben nyitott körzőket rajzoltak, ők erre az ősi dogmára már rájöttek, a pina irányít mindent.

Mi tehát a konkrét adójavaslatom? A pinához mindenkinek köze van: vagy biológiai fejlődése miatt van valakinek ilyen (cselesen körbenőtte), vagy nincs neki és emiatt egész életében vágyik rá. Nem lehet kivonni, nem lehet elkerülni, nem lehet eltitkolni. Természetesen nemcsak a nők adóznának, hanem az adótárgy haszonélvezői is (azaz a férfiak). Önbevallással kellene meghatározni hány muffra tett szert az adott férfi a tárgyévben. Az adóellenőrök munkája is színesedne, mivel változatosabbak lennének az eseti adóellenőrzések. Képzeljük csak el, a hatóság becsönget Kovácsékhoz, hogy a szomszédok bejelentették a furcsa zajokat…itt kérem be nem vallott muffolás zajlik. Adóbírság, százezer szexterciusz. Vagy Zsanett módszerrel fizethet az asszony helyszíni bírságot.

Az adótárgy parlagon hagyása szabálysértést valósítana meg, hiszen ebben az esetben nincs utána adózó férfi. A nem dugó szinglik tehát kénytelenek lennének bedobni a közösbe, ami ott szikkad a szűk farmerben. A nők csak egyszer fizetnének, mivel (szerencsére) egyelőre csak egy ilyen szervvel rendelkeznek (ellenkező esetben garantált lenne a világuralom), a férfiaknál pedig a megművelt területek száma és nagysága lenne meghatározó. Nem kéne többet azon sem sírni, hogy megcsal a jogilag már hozzám láncolt, háziasított férfiállat, mert anyagilag ellenérdekelt lenne a mértéktelen félrefarkalásban. Mindenki megnyugodna, mert megvalósulna az igazságos, közös teherviselés. És ha mégis sikerülne valahogy kijátszani az adót? Akkor sincs vész, lassan több Fila táska van, mint pina, így vannak alternatívák…

A bejegyzés trackback címe:

https://himyd.blog.hu/api/trackback/id/tr483284569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása